Etreme Angst?


Leven met extreme angst

Het is gruwelijk om extreme  angst te ondervinden.

Wanneer je dit ondergaat, dan lijkt het wel uren te duren. In werkelijkheid is het binnen een paar minuten voorbij.

Symptomen van hevige angst zijn; duizeligheid, zweten, trillingen, een drukkend gevoel op je borst ervaren en een hevig bonzend hart.

Andere extreme angst symptomen zijn; moeite hebben met ademen, tintelende of dood aanvoelende handen, armen of benen, misselijkheid.

Wanneer de angst echt heel hevig is kan je zelfs denken dat je flauw gaat vallen of dat je niet meer in staat bent om jezelf onder controle te houden.

Je kunt zelfs het gevoel hebben dat je gek dreigt te worden of denken dat je dood gaat.

Wanneer je in een situatie beland waarin je angst op gaat spelen, dan voel je een hevige drang om uit die situatie te ontsnappen. Is dit niet mogelijk, dan kan je angst nog sterkere vormen aannemen.

Wanneer je ergens naar toe moet, dan probeer je van te voren in te schatten of er gevaar bestaat dat je geconfronteerd wordt met een omstandigheid waarin je angst kan opspelen. 

Mocht dat het geval zijn, dan probeer je die situatie te vermijden. Het gevaar bestaat dat je daardoor in een isolement gaat belanden.

Je hebt last van problemen met slapen.

Als gevolg van je klachten heb je last van sombere stemmingen.

Je omgeving kan maar niet begrijpen wat er aan de hand is.


Extreme angst overwinnen

Stel je eens voor hoe het zou zijn als je ontspannen en met een goed gevoel door het leven zou kunnen gaan.

Dat je weer kunt genieten van je leven.

Dat jij je weer kunt ontspannen.

Dat jij je weer op je gemak kunt voelen.
In iedere situatie!

Extreme angst overwinnen is mogelijk. Voor iedereen dus ook voor jou. Met de juiste methode kan je snel en eenvoudig je extreme angst aanpakken.

Wat niet helpt

Ik zal hieronder de meest gegeven tips om van aanvallen van hevige angst afkomen beschrijven en ik zal daarna uitleggen wat de reden is waarom deze tips geen van allen echt werken.

  • Praten over je hevige angst
    Zoals je hebt gemerkt lucht praten over je angsten wel (even) op. Je angsten blijven echter terugkeren
  • Je angsten trachten te bedwingen.
    Proberen je angsten te onderdrukken werkt alleen maar averechts. Je angsten worden hierdoor alleen maar intenser.
  • Alternatieve therapieën
    Helaas werken de meeste alternatieve geneeswijzen en middeltjes niet of slechts heel langzaam.
  • Een gesprek met je huisarts
    Mocht je huisarts al naar je luisteren, en serieus nemen, dan krijg je waarschijnlijk een oplossing waar je niets mee kan.
  • Medicatie
    De meest voorgeschreven middelen voor hevige angst zijn: Diazepam, Lorazepam, Oxazepam, Prozac en Seroxat. Medicatie is in mijn ogen echter geen oplossing. Je klachten worden door medicatie slechts enigszins onderdrukt. Medicatie brengt echter wel bijwerkingen met zich mee. Voorbeelden van deze bijwerkingen door medicatie zijn: duizeligheid, misselijk gevoel en dufheid.
  • Gesprek met een psycholoog
    Waarschijnlijk zit jij, net als de meeste mensen, niet op een gesprek met een psycholoog te wachten. Mocht je toch naar een psycholoog willen, dan zijn de wachttijden vaak zeer lang. Daarnaast is de kans groot dat de psycholoog je oefeningen wil laten doen die je erg eng zal vinden en die in het ergste geval zelfs weer tot een aanval van angst kunnen leiden. Trajecten bij een psycholoog zijn zeer langdurig waarbij de uitkomst hoogst onzeker is.


De bovenstaande zaken om van je angst af te komen werken niet of slechts zeer langzaam omdat de onderliggende oorzaak van je extreme angst niet wordt aangepakt.

Extreme angst oorzaak

Het is gebleken dat je emotionele gezondheid verbonden is met het stromen van energie door het energiesysteem van je lichaam.

In de Oosterse wereld is dit al vele honderden jaren bekend. Onder andere bij accupunctuur wordt van dit verschijnsel gebruik gemaakt.

Echter door oorzaken zoals onverwerkte emoties en emotionele trauma’s gaat de energie moeizamer door je energiesysteem stromen.

Totdat de energie simpelweg niet meer stroomt.

Des te minder je energieën door je energiesysteem stromen, des te meer voel jij de gevolgen.

Deze gevolgen voel je in de vorm van emotionele klachten, zoals in jouw geval als enorme angst.

Het is belangrijk dat je gaat beseffen dat je onbegrijpelijke en onverklaarbare angsten, denkbeelden en gedrag ‘slechts’ een gevolg zijn van verstoringen in je energiesysteem.

Dit is dan ook de reden dat jij niet van die intense angst af kunt komen.

En daarom helpt het praten over je klachten, het bedwingen van je angsten, medicatie, enz. niet om je angsten achter je te laten.

extreme-angst-tips

Je kunt van je angstklachten afkomen door de energetische blokkades op te lossen.

Het goede nieuws is dat dit op een eenvoudige manier te doen is.

Door het oplossen van deze verstoringen in het energiesysteem van je lichaam ben jij in staat om op een  snelle manier je klachten aan te pakken.

Wil jij weten hoe je van extreme angst verlost kunt worden?

Klik NU hier voor oplossingen
om snel verlost te worden
van je extreme angst



Extreme angst kan vele vormen aannemen. Zo kan je extreme angst om fouten te maken hebben.

Of extreme angst om ziek te worden hebben. Ik heb over de lichamelijke symptomen van angst een apart artikel geschreven. 

Ook komt extreme angst om iemand te verliezen voor. Extreme angst voor narcose is ook een angst die regelmatig voorkomt.

Extreme angst voor spinnen kan je ook last van hebben evenals extreme angst voor de tandarts.

Je kunt ook last hebben van extreme vermoeidheid door angst. Die angstgevoelens zijn immers een aanslag op je gestel.

Omgaan met angst gedachten kan je naar mijn mening het beste doen door de onderliggende oorzaak van je angsten, de verstoringen in het energiesysteem van je lichaam, op te lossen.

Je angstgevoelens zullen daardoor verdwijnen. En daarmee verdwijnen ook je angstgedachten.


Wil je weten hoe je snel extreme angst oplossen kan? Ga dan naar...

Klik NU hier voor oplossingen
om snel verlost te worden
van je extreme angst



Veel gestelde vragen

Wat doet te veel angst met je lichaam?

Als je te veel angst ervaart, kan dit verschillende effecten op je lichaam hebben. Angst activeert het stressresponsmechanisme van het lichaam, dat de afgifte van stresshormonen zoals cortisol veroorzaakt. Dit kan leiden tot fysieke symptomen zoals versnelde hartslag, verhoogde ademhaling, zweten, trillen, maagklachten en gespannen spieren. Langdurige angst kan ook het immuunsysteem verzwakken en het risico op andere gezondheidsproblemen verhogen.

Wat te doen als je je angstig voelt?

Als je je angstig voelt, zijn er verschillende technieken die je kunt proberen om je te helpen ontspannen. Enkele voorbeelden zijn angstoplossende oefeningen, mindfulness-meditatie, lichamelijke activiteit, het vermijden van cafeïne en alcohol, het praten met een vertrouwd persoon en het zoeken van afleiding door bijvoorbeeld te lezen of naar muziek te luisteren. Als je angstige gevoelens aanhouden of je dagelijkse leven belemmeren, is het belangrijk om professionele hulp te zoeken bij een zorgverlener.

Wat zijn de symptomen van een angststoornis?

Angststoornissen kunnen verschillende symptomen veroorzaken, waaronder overmatige zorgen, prikkelbaarheid, rusteloosheid, vermoeidheid, concentratieproblemen, slaapproblemen, spierspanning en lichamelijke klachten zoals hoofdpijn of maagklachten. Specifieke angststoornissen, zoals paniekstoornis, sociale angststoornis, gegeneraliseerde angststoornis en posttraumatische stressstoornis, hebben hun eigen unieke symptomen.

Waarom ben ik zo angstig?

Er kunnen veel verschillende redenen zijn waarom iemand angstig is. Angst kan worden veroorzaakt door genetische factoren, persoonlijke ervaringen, traumatische gebeurtenissen, hormonale onevenwichtigheden, stress, bepaalde medische aandoeningen en het gebruik van bepaalde medicijnen of substanties. Het kan ook voorkomen zonder duidelijke aanwijsbare reden.

Hoe gevaarlijk is een angststoornis?

Angststoornissen kunnen aanzienlijke negatieve gevolgen hebben voor de kwaliteit van leven, het dagelijks functioneren en de lichamelijke gezondheid. Ze kunnen het risico op andere gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten, verhogen.

Welke organen reageren op angst?

Bij angst reageren verschillende organen en systemen in het lichaam, waaronder het hart, de longen, de spieren, het immuunsysteem en het zenuwstelsel. Deze reacties zijn een onderdeel van de natuurlijke vecht-of-vluchtreactie van het lichaam.

Is angst slecht voor het hart?

Langdurige angst kan belastend zijn voor het hart en het cardiovasculaire systeem. Het kan de bloeddruk verhogen, het hartritme beïnvloeden en ontstekingsreacties in het lichaam stimuleren. Deze factoren kunnen op de lange termijn bijdragen aan de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Het is belangrijk om een gezonde levensstijl te behouden en angstverlagende technieken toe te passen om het risico op hartproblemen te verminderen.

Wat gebeurt er in de hersenen bij angst?

Bij angst worden verschillende gebieden in de hersenen geactiveerd, waaronder de amygdala, die betrokken is bij de verwerking van emoties, en de hypothalamus, die betrokken is bij de afgifte van stresshormonen. Deze hersenregio's communiceren met elkaar en met andere delen van de hersenen om de fysiologische en emotionele reacties op angst te coördineren. Neurotransmitters zoals serotonine en noradrenaline spelen ook een rol bij angst.

Wat is de meest voorkomende angststoornis?

De meest voorkomende angststoornis is de gegeneraliseerde angststoornis (GAS). Mensen met GAS ervaren langdurige, overmatige zorgen en angst over verschillende aspecten van hun leven, zoals werk, relaties of gezondheid. Andere veelvoorkomende angststoornissen zijn paniekstoornis, sociale angststoornis en specifieke fobieën. Het is belangrijk om een zorgverlener te raadplegen voor een juiste diagnose en behandeling als je denkt dat je een angststoornis hebt.





Wanneer medische hulp inschakelen?

Het is belangrijk om medische hulp in te schakelen bij extreme angst als het je dagelijkse functioneren belemmert, langdurig aanhoudt of gepaard gaat met andere ernstige symptomen.

Hier zijn enkele situaties waarin het raadzaam is om medische hulp te zoeken:

1. Paniekaanvallen: Als je regelmatig paniekaanvallen ervaart, waarbij je intense angst, hartkloppingen, ademhalingsproblemen, duizeligheid of andere fysieke symptomen ervaart, is het verstandig om medische hulp te zoeken.

2. Fobieën: Als je een fobie hebt die je dagelijkse leven beïnvloedt en je vermijdt specifieke situaties of objecten uit angst, kan het nuttig zijn om professionele hulp te zoeken.

3. Posttraumatische stressstoornis (PTSS): Als je symptomen van PTSS ervaart, zoals herbelevingen van traumatische gebeurtenissen, vermijding van bepaalde triggers, prikkelbaarheid en angst, is het belangrijk om hulp te zoeken. PTSS kan het gevolg zijn van verschillende soorten traumatische gebeurtenissen, zoals geweld, seksueel misbruik, oorlog of natuurrampen.

4. Algemene angststoornis (GAS): Als je langdurige en overmatige angst ervaart over meerdere aspecten van je leven, zoals werk, relaties of gezondheid, kan er sprake zijn van een algemene angststoornis. Het is raadzaam om professionele hulp te zoeken als je last hebt van GAS.

5. Suïcidale gedachten: Als je extreme angst gepaard gaat met suïcidale gedachten of het gevoel hebt dat je een gevaar bent voor jezelf of anderen, moet je onmiddellijk medische hulp inroepen. Bel het noodnummer van jouw land of zoek direct contact met een hulpverlener.

Onthoud dat dit algemene richtlijnen zijn en het belangrijk is om je eigen situatie en gevoelens serieus te nemen. A

ls je je zorgen maakt over je angstniveaus of het effect ervan op je dagelijks leven, is het altijd een goed idee om professioneel advies in te winnen bij je huisarts, een psycholoog of geestelijke gezondheidsdeskundige.



De informatie op deze pagina is geen vervanging van medische begeleiding en is bedoeld ter informatie. Het is geen medisch advies.




Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.


Behandeling angst

Extreme angst

Home

sitemap


wikipedia



Disclaimer Extreme angst



Show / Hide
Show / Hide

Pagina geupdate op 3-07-2023.


Auteur: Jan Heering

Jan Heering is inmiddels meer dan 20 jaar coach en auteur. Hij is  gespecialiseerd in het snel oplossen van angsten en stress. Hij heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan.

Jan Heering