|
Nervositeit Nadelig Voor PrestatiesNervositeit nadelig voor prestaties volgens bewegingswetenschapper Rob Pijpers Voor zijn onderzoek gebruikte Pijpers een klimwand om bij proefpersonen nervositeit op te roepen. Tijdens experimenten moesten op verschillende hoogtes opdrachten worden uitgevoerd. De deelnemers bleken naarmate ze nerveuzer werden onder meer last te krijgen van een verhoogde hartslag, vermoeidheid van de spieren en hun bewegingen werden houteriger en trager.
De nervositeit beïnvloedde ook hun inzicht. Pijpers waarschuwde desgevraagd nervositeit of angst niet te verwarren met een dosis gezonde spanning, die wel een positieve invloed op prestaties kan hebben. De term 'positieve angst', die in de sport nog wel eens valt, deugt echter niet. "Angst is per definitie negatief", aldus de wetenschapper.” Tot zover het persbericht
Door dit energiesysteem worden, onder andere, razendsnel impulsen van je hersenen naar je spieren gegeven.
Des te minder je energieën door je energiesysteem stromen, des te meer voel jij de gevolgen. Deze gevolgen voel jij in de vorm van lichamelijke klachten, zoals bijvoorbeeld nervositeit. Besef dus dat je onbegrijpelijke en onverklaarbare klachten ‘slechts’ een gevolg zijn van beschadigingen en blokkades in je energiesysteem. Daarom krijg je iedere keer weer last van nervositeitverschijnselen zoals bijvoorbeeld duizelingen, gebrek aan eetlust, maagklachten, spierpijn, een snelle pols, hyperventilatie, slaapproblemen, etc.
Omdat je klachten het gevolg zijn van deze energetische blokkades kan jij je klachten gelukkig eenvoudigweg oplossen. Dit doe je door deze energetische blokkades te verhelpen. Dit oplossen van deze blokkades kan snel gaan en is eenvoudig toe te passen.
Klik hier voor oplossingen
Nervositeit nadelig voor prestaties Disclaimer
|
|