Hoe herken je
Chronisch Hyperventileren?
Chronisch Hyperventileren
Bij hyperventileren wordt te diep en te snel geademd. Daardoor krijgt het lichaam teveel zuurstof binnen. Hierdoor daalt de hoeveelheid kooldioxide (CO2) in het bloed.
Deze vorm van hyperventileren is minder eenvoudig te herkennen, maar komt vaker voor dan acute hyperventilatie.
Bij de acute vorm van hyperventileren versnelt de ademhaling hoorbaar en is deze vaak niet meer onder controle te houden.
Kenmerkend voor deze vorm van hyperventilatie zijn vage klachten, die echter constant aanwezig kunnen zijn. Het kan lang duren voordat er wordt ontdekt dat je last hebt van chronische hyperventilatie.
Veel voorkomende klachten bij chronische hyperventilatie zijn een aanhoudend gevoel van vermoeidheid en vermoeidheid in de spieren.
Dit laatste is te verklaren door een hoge melkzuurproductie in je lichaam als reactie op de hoge zuurgraad van je bloed.
Normaal gesproken is de aanmaak van melkzuur het gevolg van zware lichamelijke inspanning.
Andere klachten die vaak voorkomen bij deze vorm van hyperventileren zijn: gevoelens van onwerkelijkheid, wazig of niet goed meer kunnen zien, duizelingen, misselijkheid en gevoelens van onwerkelijkheid.
Daarnaast kan je last hebben van pijn in je hoofd, sombere of zelfs depressieve stemmingen, piekeren / tobben, lichtgeraaktheid, angstgevoelens en gevoelens van onrust.
Je kunt ook last krijgen van maag- of darmproblemen met als verschijnselen opgeblazen gevoel, winderigheid, pijn in de buik, obstipatie, diarree of spijsverteringsproblemen.
Hartkloppingen, pijnlijk gevoel op de borst, gevoelens van benauwdheid, het gevoel en brok in de keel te hebben, kriebelingen in de keel, aanhoudend zuchten en tintelingen in vingers, handen, lippen zijn ook symptomen van chronisch hyperventileren.
Wil jij ook weten hoe jij je chronische hyperventilatie kunt aanpakken? Ga dan naar....
chronische Hyperventilatie aanpakken