|
ZelfverwondingHoe kan je ermee stoppen?Leven met zelfverwondingIedere keer ervaar je die gevoelens die maken dat jij je wel moet verwonden.Die innerlijke spanning loopt dat gewoon te hoog op.
Het verwonden van jezelf is de enige manier voor je om om te gaan met die hevige gevoelens. Het kan ook zijn dat je jezelf bestraft door jezelf te pijnigen. Het verwonden van jezelf kan ook een manier zijn om aandacht voor je problemen te vragen. Op korte termijn denkt je voordelen van het verwonden van jezelf te ervaren. Bijvoorbeeld het opheffen van de innerlijke spanning en zelfcontrole. Er wordt ook wel een gesproken over een vriend waarop je altijd een beroep kan doen. Uiteindelijk zullen echter schuldgevoelens, gevoelens van waardeloos zijn en niet sterk zij de kop op steken. Uiteindelijk beland je op het punt dat je je moet pijn doen omdat je je pijn hebt gedaan. Je gaat jezelf steeds ernstiger verwondingen toebrengen om zo je leven nog enigszins dragelijk te houden. Je kunt niet meer zonder. Het verwonden van jezelf is dan despoot geworden in plaats van de oplossing die je dacht gevonden te hebben.
Je verbergt de littekens en wonden die je hebt onder je kleding.
Vormen van zelfbeschadiging zijn: jezelf snijden, bekrassen, branden, schaven. Met je hoofd ergens tegen aan bonken, ergens op slaan, uittrekken van haren, botten breken, lichaamsdelen amputeren of het drinken van gif.
Zelfbeschadiging komt meer bij vrouwen voor dan bij mannen. In de meeste gevallen manifesteert deze aandoening zich tussen de 16 en 25 jaar.
Een leven zonder zelfverwondingVerlost van je neiging om jezelf te verwonden ben je eindelijk in staat om vrij en gelukkig door het leven gaan.Verlost van jouw klachten kan jij je dan eindelijk weer goed voelen. In iedere situatie. Je kunt je leven weer oppakken.
Stel je eens voor hoe fantastisch je leven er dan uitziet. Hoe geweldig jij je dan zal voelen.
Wat je hebt gedaan maar wat niet heeft gewerkt
Je aandoening proberen te onderdrukken en trachten te bedwingen lukt gewoon niet. De gevoelens zijn gewoon te intens om niet toe te geven aan de drang om jezelf te verwonden.
Je durft het niet aan je huisarts te vertellen. En als je al serieus genomen wordt wanneer je wel met je arts over je aandoening praat, dan wordt je in het beste geval doorgestuurd naar een psycholoog. En mocht je dat al willen, dan is er vaak sprake van een lange wachtlijst, een eindeloos behandel traject en een onzekere uitkomst. Er zijn goedbedoelde tips om de spanning die vooraf gaat aan het verwonden van jezelf te verminderen. Voorbeelden van deze tips zijn: sport de spanning van je af, zoek afleiding, lees een boek, luister naar muziek, ga een klusje doen, doe ontspanningsoefeningen, ga mediteren. Helaas helpen deze goedbedoelde tips maar tot op zekere hoogte.
Alternatieve therapieën werken in vele gevallen langzaam of in het geheel niet.
Deze onverwerkte emoties en emotionele incidenten zijn op hun beurt de oorzaak van verstoringen in het energiesysteem van je lichaam. Door deze verstoringen in je energiesysteem ervaar je keer op keer die vreselijke gevoelens. Met als gevolg dat jij jezelf gaat verwonden. Het is dus belangrijk dat je gaat beseffen dat die verschrikkelijke gevoelens ontstaan door verstoringen in je energiesysteem. En dat je gedrag van het zelfverwonden daar ook door wordt veroorzaakt.
Zolang de onverwerkte emoties of de verstoringen in jouw energetisch systeem niet worden opgelost, blijf jij last houden van die hevige gevoelens Worden de energetische verstoringen opgelost dan verdwijnen ook de blokkades in je energiesysteem. De hevige gevoelens zijn dan weg. En dan ben jij, eindelijk, van je klachten verlost. Je kunt je leven dan weer oppakken. En je weer goed voelen!
Er zijn een aantal oplossingen om zelfverwonding op te lossen, namelijk... Klik hier voor oplossingen Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved. |
|